історія першого секс шопа (картинка)

Пірнемо трошки в історію створення першого секс-шопу. Але, для початку розберемо, що ж це таке.

Думаю, багато хто знає, що саме слово «sex» в перекладі з англійської означає «стать», «рід». І тільки в 1929 році слово «секс» стало вживатися в значенні статевий акт (коїтус, статеві зносини, злягання, пенетрація, копуляція). Ну а, слово «shop», в перекладі з англійської — магазин.

 

Таким чином, Секс-шоп (sex shop) — це магазин, в якому продаються товари інтимного призначення. Дані товари призначені для додання гостроти сексуальних відносин або для самозадоволення (читайте докладніше в нашій статті «Для чого потрібні інтимні іграшки»).

Секс-шоп може мати різні назви: «інтимні товари», «інтим-магазин», «магазин для дорослих», «Магазин 18+», «товари для сексу» ну або просто «секс шоп», але суть у них одна.

 

Найперший на Землі секс-шоп був відкритий Бєате Узе (Кестлін) в 1962 році в місті Фленсбург (Німеччина). Бєате Узе — це не просто жінка, це жінка, яка стала пілотом, повітряним каскадером, підприємцем. А журналісти прозвали її «фрау Оргазм».

Бєате Узе напроти будівлі свого концерну (картинка)

 

Ще з дитинства вона виховувалася в неординарній, на той час, німецькій родині. Її батько був фермером з підприємницькою жилкою і прогресивним поглядом на життя. Він не вважав, що жінка повинна жити тільки сім'єю. А мама була лікарем гінекологом, що було рідкістю на той час. Вона ще з дитинства освічувала Бєате на сексуальну тему.

Батьки дуже сподівалися, що їхня дочка піде по стопах мами, але Бєате попрямувала іншою дорогою. Вона вирішила стати пілотом. І хоча дівчаток в льотчики не брали, в 18 років Бєате отримала посвідчення пілота, пізніше стала пілотом-каскадером.

фотографія Беате біля літака

 

У 1945 році, під час війни, Бєате виявилася у Фленсбурзі, з маленьким сином на руках, без грошей і польотів, зовсім одна (батьки і чоловік загинули на війні). Але, саме в цей час почалася її підприємницька діяльність. Вона стала ходити по домівках і продавати жінкам дефіцитні товари. Великих грошей не заробила, але завела багато знайомств і отримала величезну кількість інформації.

Вона зрозуміла, що після насущних проблем, головною проблемою була небажана вагітність. У той час ніхто не говорив на цю тему і тим більше не навчав. При цьому аборти були заборонені, презервативів не було і про «безпечні дні» ніхто не чув.

Так, з'явилася ідея створення брошури, яка розповідала жінкам, як визначати дні, коли заняття сексом безпечніше і зачаття найменш ймовірно — «Шрифт Х» та ідея поширення презервативів. Звичайно, не обійшлося без поліції, судів, але вона вистояла.

 

Бєате Узе зі своєю книгою "Mit lust und liebe" - "З похоттю та коханням" (картинка)

І в 1962 році у Фленсбурзі з'явився перший в світі секс-шоп «Магазин Бєати Узе». Бєате розуміла, що відкриття такого магазину викличе нову хвилю агресії. І поміркувавши, вирішила відкрити магазин перед Різдвом, щоб уникнути занадто великого хвилювання. Її очікування виправдалися.

 

Бєате в подальшому відкрила цілу мережу магазинів по всій Німеччині. І, звичайно, крім заявлених брошур про безпечний секс, контрацептивів, еротичної білизни, також в магазинах з'явилися фалоімітатори, вібратори та інші товари.

перший секс шоп Беате Узе в Берліні 1989 року (картинка)

 

До речі, перші вібратори Бєате випробовувала на собі, щоб упевнитися, що пропонує товар дійсно високої якості.

Померла Бєате в 2001 році, щаслива і впевнена, що зробила добру справу.

І лише в 1992 році такі магазини стали з'являтися в пострадянських країнах.

На сьогодні все більшої популярності стали набувати саме онлайн магазини, в яких не потрібно нервово чекати, поки магазин спорожніє, червоніти, бліднути і заїкатися, поки щось вибираєш собі або комусь на подарунок.

Сміливо переходьте в наш онлайн каталог інтимних товарів та обирайте все, що вам сподобалося.