Фото стародавні секс іграшки в музеї

Як вам вже відомо з нашої попередньої статті «Історія появи першого секс шопа», перший в світі магазин для сексу був відкритий в 1962 році в Німеччині. Це відносно не так і давно. А що щодо перших секс-іграшок (пристосувань для задоволення сексуальних потреб)? Судячи зі знахідок вчених, стародавні люди вміли розважатися.

 

Що взагалі можна віднести до секс-іграшок? Та практично все, крім контрацептивів і порнографічних матеріалів. А це і вібратори, і стимулятори, і масажери, і різні підвіски, батоги, ланцюги, наручники, маски, ремені, предмети побуту, які використовуються для сексуальних утіх, а також одяг, білизна ... Загалом, дуже багато всього цікавого і незвичайного.

 

Основні типи перших інтимних іграшок

  1. І знову перший фалоімітатор, якому налічується не менше 28 тис. років, був знайдений археологами саме в Німеччині. Фалос був зроблений з каменю вагою в 280 г, довжина його була близько 19 см, а ширина близько 4 см.

Картинка первісний фалос з каменю

Вчені по всій землі (в Єгипті, Греції, Китаї, Індії) часто знаходили кам'яні, глиняні, бронзові, шкіряні і т.д. предмети, які за своєю формою і розмірами нагадували статевий орган. Хоча, кажуть, що це могли бути як секс-іграшки, так і символ родючості, якому на той час поклонялися.

 

  1. А ось історія першого вібратора дуже цікава (судячи з сюжету фільму під назвою «Без істерики») і досить спірна. У далеких 1860-х роках лікар прописував жінкам оргазм (істеричний припадок, як його називали), як засіб лікування жіночої істерії.

Фото масажер на паровому двигуні

Лікар вважав, що більшість жінок заражена істерією (або «сказ матки») і що це дуже небезпечно. А в дуже складних випадках, рекомендувалося видалення матки! А насправді жінкам просто не вистачало звичайного сексу.

 

За деякими даними, чоловіки в той час вважали, що жінка не здатна відчувати збудження. І природно про оргазм ніхто не знав і не чув. А інші джерела кажуть, що в той час вже це все було відомо.

 

Так ось, лікар доводив жінок до «нападу» своїми руками (сеанс «генітального масажу» тривав близько години), і це вважалося відмінним лікуванням. Але, ручки то у лікарів втомлювалися, тому виникла ідея якось механізувати цей складний процес лікування.

 

Спочатку був створений «генітальний душ». Струмінь води прямувала на клітор і доводила до оргазму за 4 хвилини. У 1869 році був створений перший паровий вібратор (масажер), який доводив жінок до оргазму за 5-10 хвилин. Але, вчені не зупинялися.

 

У 1882 році доктор Джозеф Мортімер створює електромеханічний вібратор. Ці попередники сучасних вібраторів використовувалися виключно в медицині. Ну а в 1902 році був створений перший ручний портативний електричний масажер, який жінки могли використовувати самостійно в домашніх умовах.

перший домашній масажер (картинка)

Є спростувальні думки щодо істерії і її лікування за допомогою вібратора. Як би там не було, нехай це буде просто цікавий міф, але вібратори були створені і сьогодні мають велику популярність.

 

Найцікавіше, що до 1920-х вібратори (масажери) були у вільному доступі, широко рекламувалися для домашнього використання як жінками, так і чоловіками. Але, з появою порноіндустрії, вібратори стали продаватися тільки в спеціальних магазинах для дорослих.

 

Картинка перші секс-ляльки Німеччини

  1. Надувні ляльки почали робити в 17 столітті у Франції. Звичайно, вони були далекі від сучасного варіанта, але влаштовували тих, хто давно не бачив жінку, особливо в подорожах. Широкого поширення ці ляльки тоді не отримали.

 

А в 30-х роках 20 століття, за деякими джерелами, сам А. Гітлер, вирішивши допомогти солдатам розслаблятися після бою і не допустити зв'язків з іншими расами, подав ідею створення «жінок-помічників».

 

У продажу ляльки з'явилися в 50-х роках знову-таки в Німеччині. Тоді ляльки робили з токсичних матеріалів (гума, вініл), але наука не стоїть на місці і дійшла до використання латексу. З тих пір ця секс-іграшка активно використовується чоловіками всього світу.

 

  1. Ще одне сексуальне пристосування придумали китайці, а саме — кільце для пеніса. Заможним китайцям тоді потрібно було задовольняти не тільки дружину, тому вони задумалися про продовження ерекції. Так з'явилися кільця, які робили з повік козлів, які допомагають продовжити статевий акт.

 

  1. А ось вагінальні кульки, які були знайдені разом з древніми дилдо з бронзи, були спочатку зовсім не вагінальними. Вони призначалися для чоловіків і відповідно називалися по-іншому.

Фото стародавніх вагінальних м'ячиків

Пізніше жінки почали використовувати їх для себе.

 

Як бачимо, секс-іграшки існують вже дуже давно. Навіть в ті часи люди розуміли, наскільки важливий секс і сексуальне задоволення для здоров'я.

 

Переходьте в наш каталог і вибирайте найсучасніші секс-іграшки!