чим зайнятися вдома на карантині (картинка)

Як зберегти відносини? Як не зійти з розуму в сьогоднішніх реаліях? Чим себе зайняти вдома на карантині? Думаю, зараз у багатьох виникають такі питання.

Давайте подумаємо: карантин в домашніх умовах — це покарання або можливість? Хтось скаже покарання, а хтось побачить можливість.

Але, по суті, якщо задуматися, то це найбільша можливість переглянути все своє життя і або почати все міняти, або продовжувати в тому ж дусі, якщо життя влаштовує, але з більшою вдячністю і віддачею!

 

Чим же зайнятися під час карантину?

Замість того, щоб піддаватися паніці, годинами дивитися новини, боятися і заражати цим інших, краще:

  1. Зробити генеральне прибирання, задіявши всіх, хто з вами в «ув'язненні».
  2. Провести повну чистку житлового простору: викинути з дому або квартири всі непотрібні, биті, тріснуті предмети, одяг, який лежить без діла більше 3-х років, макулатуру, розібрати забиті полиці, тумби, коробки і т.д.
  3. Провести чистку гаджетів: в телефоні, планшеті, комп'ютері видалити тонни файлів, які ви роками збираєте, крім тих, якими ви дійсно користуєтеся.
  4. Подивитися фільми, прочитати книги, які хотілося подивитися (прочитати), але все не вистачало часу.

фото дівчини з книгою на підлозі біля дивана

 

  1. Зробити все те, що завжди відкладалося на «потім», а то що вже неактуально, просто викреслити, щоб не тягнуло енергію з вас.
  2. Почати вивчати іноземну мову, якщо було бажання, але було лінь або не було часу, заважала втома.
  3. Приділити увагу своєму хобі, якщо таке є, а якщо немає, то саме час його знайти.
  4. Вивчити питання, які вас цікавлять, але завжди шкода було часу на це (наприклад, як робиться кава або як печеться хліб, або як правильно виховати здорову дитину, або як знайти своє призначення, або що таке правильне харчування і які його основні принципи, або почитати мудрі притчі).
  5. Приділити, нарешті, увагу дітям: пограти, поговорити, вчити віршики, читати книги, зайнятися ручними виробами, малювати, співати, танцювати, вдосталь насміятися.

сім'я весело проводить час (картинка)

 

  1. Приділити увагу батькам, друзям і родичам. Для цього зараз є маса пристосувань, щоб, не виходячи з дому спілкуватися з близькими людьми, якщо вони знаходяться далеко.
  2. Зайнятися вдома своїм здоров'ям: щоденна зарядка, здорове харчування і привчити до цього дітей, чоловіка (дружину).
  3. Почистити свої думки (якщо ви вдома один (одна)): медитації, практики вибачення, спокою, подяки.

фотографія сімейної пари в медитації

 

  1. Прислухатися до себе: виписати, нарешті, цілі, мрії, бажання — скласти план і час досягнення.
  2. Проаналізувати своє життя, провести переоцінку цінностей: а чи так я живу, як хочеться; а чи там я працюю; а чи все у мене є для щасливого життя; а щаслива я людина або може, треба щось змінити... Тоді подумайте і напишіть, що б ви хотіли і як цього можна досягти. Почніть діяти з маленьких кроків.
  3. Поговорити по душах зі своїм чоловіком (дружиною, хлопцем, дівчиною): проблеми у відносинах, загальні погляди на життя, чи збігаються плани на майбутнє, що потрібно змінити, як це зробити, які є образи, претензії і невдоволення — обговорити, зрозуміти, пробачити і відпустити все, що заважає бути щасливими. Саме зараз нам всім дано час, щоб обговорити важливі і делікатні питання, ситуації, від яких ми зазвичай біжимо. Зараз бігти нікуди — використовуйте цей час з користю.
  4. Відродити або упровадити нові сімейні традиції.
  5. Дівчата, приділіть увагу собі: пілінг, масочку, скраби для обличчя і тіла, масаж, вправи впевненості в собі і любові до себе — зайвим точно не буде.
  6. Чоловіки також можуть приділити якісний час як собі, так і домашнім чоловічим справам, сім'ї.

чоловік допомагає по дому (картинка)

 

  1. Зайнятися самонавчанням, саморозвитком. Наприклад, пройти онлайн курси в новій для вас сфері або підвищити кваліфікацію у своїй. Благо під час карантину багато платформ відкрили безкоштовний доступ до своїх уроків.
  2. Знайти додаткові джерела доходу на дому.
  3. Визначити свої таланти, набуті навички і виходячи з цього, подумати, що ви можете робити добре, з задоволенням, і отримувати за це гроші.
  4. І, нарешті, приділити якісну увагу своєму інтимному життю (якщо ви без дітей, або у вас є куточок усамітнення): поверніть неспішні ніжність і ласку в відносини, знову вивчіть себе, один одного, відкрийте щось нове один в одному, дивуйте і насолоджуйтеся новими неймовірними відчуттями! На сайті любові crazylove.com.ua ви знайдете все для романтики і різних експериментів.

фото закоханої пари в ліжку

 

Карантин на дому — це не час для нудьги, скарг, сварок та звинувачень, це час змін, пізнання, розвитку та зростання у всіх сферах життя. Просто прийміть це, як подарунок долі, який допоможе відкрити очі на багато речей! Після вже точно не буде, як до.

P.S. І, звичайно, мийте руки із задоволенням! ;)